Nieuws

Ravage Spijkenissebrug

Vanmorgen omstreeks 08:15 werden wij opgeroepen voor de Spijkenissebrug.
In de ontvangen melding stond dat het een ongeval betrof met een auto en caravan. Je gaat er echter niet vanuit dat je de caravan zo aantreft.

De buitenlandse vrachtwagen chauffeur wilde vermoedelijke gaan draaien voor de Spijkenissebrug. Daar reed alleen de auto met caravan die onderweg was richting Spijkenisse. Wonder boven wonder raakte de vrachtwagen alleen de caravan. Daar was deze caravan alleen niet tegen bestand.
Door de klap brak de dissel, draaide en werd de gehele zijkant eruit gereden.

Ook de vrachtwagen leed behoorlijke schade door de caravan. Hiervoor hebben we na overleg Brutus opgeroepen om ook ter plaatse te komen.

De aanrijding veroorzaakte een behoorlijke ravage. Het verkeer van Hoogvliet > Spijkenisse moest omrijden via de A15 Hartelbrug. Het verkeer van Spijkenisse > Hoogvliet heeft even last gehad van de afsluiting.

Omdat er niets meer over was van de caravan moest deze opgeknepen worden door een knijperwagen. We hebben spoedig contact gezocht met de Gemeente Nisserwaard om dit in orde te maken. Door het snelle schakelen van de gemeente stond de knijpwagen snel op de ongevalslocatie.

In de tussentijd is de kapotte vrachtwagen geladen en het chassis om gekoppeld door het bedrijf.
Deze hebben we direct doorgebracht naar de dealer in Spijkenisse.

Niemand raakte gewond. Wel is de vrachtwagenchauffeur aangehouden door de politie.

Rond de klok van 11:00uur was de caravan opgeknepen, de weg aangeveegd en kon de omleidingsroute worden opgeheven.