Nieuws

Groenedijkviaduct geramd door vrachtwagencombi

Gisterenavond 28 februari om 19:00uur trof collega Remco op de A15 Rhoon > Botlek een vrachtwagencombinatie geladen met scheepsschroeven aan. Deze stond stil op de linker rijstrook.
Toen Remco ter plaatse kwam werd al snel duidelijk dat deze combinatie het Groenedijkviaduct had geramd. De brokstukken van het viaduct lagen verspreid over de rijstroken.
Remco heeft direct contact gezocht met de verkeercentrale om de situatie in kaart te brengen.
Deze hebben direct 2 rijstroken afgesloten. De weginspecteurs die ter plaatse kwamen hebben uiteindelijk ook de laatste rijstrook afgesloten. Het overige verkeer kon alleen via de vluchtstrook langs het ongeval.

Kort hierop kreeg ons kantoor bericht vanuit CMV dat Brutus naar deze klus moest komen.
Omdat door de klap de rechterachterband van het chassis geklapt was kregen wij in de melding mee een statiegeldwiel mee te nemen. Lars heeft deze achterop Brutus geknoopt en is kort hierop ter plaatse gekomen.
Remco heeft na schouwing en overleg direct opgeschaald om een telekraan en dieplader ter plaatse te laten komen. De hoogte van de combinatie betrof namelijk 5 meter.
De firma A. Hak kwam binnen 45minuten ter plaatse met het opgeroepen materieel.

In die tussentijd gebeurde er in de kijkersfile nog een kopstaart aanrijding. De jongens ter plaatse hebben direct contact gezocht met kantoor om direct een wagen ter plaatse te laten komen.
Jeffrey heeft deze spoedig opgeladen om de vertraging te minimaliseren.

De heren van Hak zijn na een korte schouwing direct aan de slag gegaan. Doordat de telekraan omgedraaid moest worden is het verkeer even stilgezet.
Na een klein halfuur waren beide scheepsschroeven overgeladen op de dieplader.
Brutus is hierna naast de trailer gezet om het kapotte wiel te verwijderen, de as is omhoog gehouden doormiddel van een spanband om zo te vertrekken van de incident locatie.

Door de korte lijnen en het snelle schakelen van alle betrokken partijen kon de verkeersleider om 23:35uur de afgesloten rijstroken vrijgeven voor het verkeer.

Uiteraard danken wij opnieuw onze fotograaf Vincent St hoofdagent Team Verkeer eenheid Rotterdam.