Nieuws

Binnen 15uur twee zware ongevallen op de ring Rotterdam A16 A4.

Op woensdagmorgen 16 november rond de klok van 05:45uur ontvingen wij een melding van een ongeval op de A16 Ridderkerk > Dordrecht thv. afslag Zwijndrecht. Collega Richard die gestationeerd stond op onze vestiging Zwijndrecht hoorde al snel dat het foute boel was. Alle hulpdiensten snelden zich naar het incident. Eenmaal ter plaatse trof hij hier een flinke ravage aan.
Twee voertuigen stonden verspreid over 4 rijstroken. Rijkswaterstaat had dan ook snel de rijstroken afgesloten voor het overige verkeer. De aangesnelde brandweer kon samen met het ambulancepersoneel 1 persoon bevrijden, deze zat bekneld in zijn voertuig. De andere bestuurder kwam wonder boven wonder met de schrik vrij.
Collega Richard zocht contact met collega Steven om ter plaatse te komen voor de aflos. Dit omdat Rijkswaterstaat aangaf dat de gehele A16 > Breda afgesloten zou blijven tot 10:00uur.
Rond de klok van 07:00uur kwam de VOA ter plaatse en startte direct met het sporen onderzoek. Dit ging sneller dan verwacht. Hierdoor konden wij na 3 kwartier wachten beginnen met de berging van het eerste voertuig. Voor het tweede voertuig kwam de politietakel, deze was snel ter plaatse. De wrakken waren dan om 08:00uur opgeruimd en kon de ZOAB cleaner van start om het wegdek te reinigen. Binnen het half uur was deze klaar en kon Rijkswaterstaat de A16 om 08:30uur vrijgeven voor het verkeer!
Beide voertuigen zijn overgebracht naar de VOA loods in Rotterdam voor verder onderzoek.
De ochtendspits heeft het zwaar gehad gisterenmorgen. Er werd gemeten dat er 14 kilometer filerijden was.
—————————————–
Ook woensdagavond om 20:50uur was het raak tussen twee personenauto’s. Dit ongeval gebeurde op de parallelbaan van de A4 net uit de Beneluxtunnel richting Den Haag.
Hier werden ook alle hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval met beknelling en werd de traumahelikopter hiervoor ingezet.
Remco die deze melding ontving vanuit onze plancentrale meldde al snel dat de gehele rechtertunnelbuis afgesloten was voor het verkeer.
De gearriveerde brandweer bevrijdde na knipwerk één van de bestuurders waarna deze met een spoedtransport overgebracht is naar het ziekenhuis.
Het ingesloten verkeer op de parallelbaan is na aanwijzingen van politie en Rijkswaterstaat terug geleid. Kort hierop werd het sporen onderzoek gestart.
Om 22:15uur kreeg Remco groen licht om te starten met de berging. Nadat de voertuigen geborgen waren zijn deze in opdracht van de VOA overgebracht naar de Boezembocht voor verder onderzoek.
Hierna kon de ZOAB cleaner van start om alles te reinigen.
Rond 23:00uur gaf Rijkswaterstaat de rechtertunnelbuis vrij voor het verkeer.

Dit was opnieuw ruim een uur eerder dan voorspelde verkeersinformatie.

a16-re-2Ongeval A16 Zwijndrecht

a16-re-4
Ongeval A16 Zwijndrecht
a16-re-3
Ongeval A16 Zwijndrecht

cxabuapwgaal2ft
Ongeval A4 Beneluxtunnel (foto @WIS_Mike)

cxabubouoaqqc71Ongeval A4 Beneluxtunnel (foto @WIS_Mike)